Nieuwsbrief Compassion in World Farming Nederland
Klik hier om de webversie te lezen
Compassion in World Farming (CIWF) komt op voor de dieren, tegen vee-industrie!

Nieuwsflits van Compassion in World Farming (CIWF),  12 februari 2013 

 

Sinds 1 januari 2013 is het in Europa verboden om zeugen gedurende hun hele zwangerschap op te sluiten in krappe kooien.

De Europese Commissie bevestigt nu (meer dan één jaar later) dat België, Cyprus, Frankrijk, Finland, Griekenland en Slovenië zich nog niet aan het verbod houden.

Maar we hebben ook goed nieuws. Het aantal Europese landen die de varkenswet overtreden is sinds begin 2013 gedaald van 17 naar 6. De druk die wij uitoefenen werkt! Maar het feit dat 6 landen nog steeds de wet overtreden is onacceptabel.

Doe mee, help de zeugen vandaag nog uit deze wrede en illegale kooien. Mail de Landbouwministers van de 6 landen en dring er op aan dat de wet volledig wordt nageleefd.

  Illegale zeugenkooi_2000_COPYRIGHT CIWF.jpg

6 landen overtreden de varkenswet.
Help de zeugen nu!

Kom nu in actie om de zeugen te helpen

Onze onderzoeken laten zien hoe wreed de zeugenkooien zijn: zwangere zeugen kunnen zich niet eens omdraaien of goed gaan liggen. Elk land dat de wet overtreedt is verantwoordelijk voor het onnodig lijden van duizenden of zelfs miljoenen varkens.

JA IK HELP DE DIEREN.jpg

We houden vol

We blijven opkomen voor de zeugen totdat elk land de wet volledig naleeft. Deze wrede zeugenkooien passen niet in onze samenleving.

Bedankt voor jouw steun en betrokkenheid bij deze campagne.

Foto-Geert-Laugs-CIWF-Nederland.jpg

Geert Laugs
Directeur Compassion in World Farming Nederland

Vind ons ook op:
  Compassion In World Farming (CIWF) is de actieve, internationale organisatie die 100% opkomt vóór de dieren, tegen vee-industrie! Lees meer over ons op www.ciwf.nlWil je geen nieuwsbrieven van CIWF meer ontvangen, klik dan hier om je uit te schrijven. Dit is een uitgave van Stichting Compassion in World Farming Nederland, Postbus 1305, 6501 BH Nijmegen, Tel. 024-3555552, KvK:  10044931