Greenpeace Eλλάδα

Greenpeace Eλλάδα

Δεν βλέπεις καλά το email; Δες το εδώ

	ο πρώτος «Υπουργός Μεταλλαγμένων της Ελλάδας (και επισήμως!)

Χθες, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στο σχέδιο νόμου απαγόρευσης μεταλλαγμένων που είχε προταθεί από τον κ. Μανιάτη, το οποίο όμως είναι γεμάτο κενά και δεν τους δίνει το ισχυρό νομικό δικαίωμα που χρειάζονται για κάτι τέτοιο.

Το μόνο θετικό είναι ότι -έστω και την τελευταία στιγμή- ο κ. Μανιάτης έβαλε στο τραπέζι την ανάγκη αυτής της ριζικής αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου, που είναι αυτό ακριβώς που του ζήτησες και εσύ με το email διαμαρτυρίας που έστειλες πριν λίγες μέρες.

Αυτό που δεν τόλμησε (ή δεν ήθελε) να κάνει ο υπουργός, θα το καταφέρουμε μαζί μ’ εσένα και εκατομμύρια άλλους πολίτες που εδώ και χρόνια φωνάζουμε "ΌΧΙ στα μεταλλαγμένα" και διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις.

Αυτές είναι:

- να μην επιτρέψουμε ποτέ καμία καλλιέργεια μεταλλαγμένων στη χώρα

- να στραφούμε άμεσα στην αντικατάσταση της σόγιας στη διατροφή των ζώων από παραδοσιακά, κτηνοτροφικά φυτά που δεν είναι μεταλλαγμένα ενώ προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.

Οι πολυεθνικές μεταλλαγμένων θα μας βρουν, για άλλη μία φορά, απέναντί τους.

Υ.Γ. Σε λίγες μέρες θα σου στείλουμε και τα πρώτα βήματα που έχουμε ετοιμάσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν δεχόμαστε χρήματα από κυβερνήσεις, εταιρείες, πολιτικά κόμματα, κρατικούς και διακρατικούς οργανισμούς. Η δράση μας στηρίζεται σε δωρεές πολιτών. Υποστήριξέ μας.

Ακολούθησέ μας:

Facebook Twitter Pinterest Instagram

Αυτό το email εστάλη στη διεύθυνση . Αν δεν θέλεις να λαμβάνεις πια τα email μας, μπορείς να διαγραφείς. Δεν μοιραζόμαστε, ούτε ανταλλάσσουμε με άλλες οργανώσεις ή εταιρίες τα προσωπικά σου στοιχεία, τα οποία φυλάσσονται σε ασφαλή βάση δεδομένων. Δες περισσότερα στην πολιτική απορρήτου μας. Βοηθήσέ μας να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Απάντησε σε αυτές τις λίγες ερωτήσεις, για να σου στέλνουμε email που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.
© 2014 Greenpeace | Κολωνού 78, 104 37, Αθήνα - τηλ. 210 3840774-5 (9:00-15:00) | Eπικοινώνησε μαζί μας