Εδώ και λίγη ώρα, μαζί με το πλοίο-σύμβολο της οργάνωσης, Rainbow Warrior, ακτιβιστές μας βρίσκονται σε ειρηνική διαμαρτυρία στο Ιόνιο, ανοιχτά της Κέρκυρας, και απαιτούν την οριστική διακοπή των σεισμικών εκρήξεων και την ακύρωση των εξορύξεων!

To SW Cook και τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν αμέριμνοι τις σεισμικές έρευνες για εξεύρεση πετρελαίου και αερίου στη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες είχαμε εκβρασμούς ζιφιών σε παραλίες της Κέρκυρας, θηλαστικών πολύ ευαίσθητων στην ηχορύπανση. 

Απαιτούμε να σταματήσουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο τώρα και να ακυρωθούν όλα τα σχέδια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα!

Δες πώς μπορείς να πιέσεις κι εσύ μαζί μας την κυβέρνηση:

  1. Πάρε τηλέφωνο ή στείλε email στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζήτησε να μιλήσεις με τον Υπουργό, Κώστα Σκρέκα (τηλ. 24310 33777), ή τον Υφυπουργό, Γιώργο Αμυρά (τηλ. 2651035195). Απαίτησε να σταματήσουν τις έρευνες και τις εξορύξεις τώρα! 

Πες τους το παρακάτω:

Ως πολίτης της χώρας, απαιτώ από εσάς να αναλάβετε δράση άμεσα σχετικά με τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο, λαμβάνοντας υπόψη και τους πρόσφατους εκβρασμούς θαλάσσιων θηλαστικών, και να τις σταματήσετε άμεσα. Οι σεισμικές έρευνες μπορούν να αποβούν καταστροφικές για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα στην περιοχή. Επίσης, επειδή τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν απειλή για την υγεία του πλανήτη αλλά και τη δική μας σε όλον τον κύκλο παραγωγής και χρήσης τους, απαιτώ να ακυρώσετε άμεσα όλα τα σχέδια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα. Οφείλετε να προστατεύσετε τη βιοποικιλότητα αλλά και εμάς τους πολίτες από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.”

  1. Ειδικά αν κατοικείς στη δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, πάρε τηλέφωνο τους βουλευτές της περιοχής σου, ή γέμισέ τους με μηνύματα στα social media τους, ή στείλε email, και ζήτα τους να κάνουν ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των σεισμικών ερευνών και των σχεδίων για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα.

Βουλευτές Δυτικής Ελλάδας:

Πες τους το παρακάτω: 

“Ως πολίτης της χώρας, απαιτώ από εσάς να κάνετε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και να ζητήσετε την άμεση παύση τους, αφού μπορούν να αποβούν καταστροφικές για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα στην περιοχή. Επίσης, επειδή τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν απειλή για την υγεία του πλανήτη αλλά και τη δική μας σε όλον τον κύκλο παραγωγής και χρήσης τους, απαιτώ να ζητήσετε την άμεση ακύρωση όλων των σχεδίων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα. Οφείλετε να προστατεύσετε τη βιοποικιλότητα αλλά και εμάς τους πολίτες από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.”

Ας μην ξεχνάμε: είναι ώρα να φύγουμε από τα βρώμικα και επικίνδυνα ορυκτά καύσιμα και να τα αφήσουμε εκεί που είναι: κάτω από το έδαφος. Κάθε έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων και κάθε μελλοντικό σχέδιο πρέπει να σταματήσει άμεσα!

Μαζί, θα το πετύχουμε!