Waar komt mijn melk vandaan?

Makkelijk toch? Kaas komt van melk,
melk van koeien die in de wei leven en lekker kunnen grazen.

Niet dus.

In heel Europa leiden koeien steeds vaker een beperkt leven in stallen die op fabrieken lijken. Ze zullen nooit de lucht zien, de zon voelen of in het gras staan.

Opeengepakt lijden binnenkoeien vaker aan kreupelheid en pijnlijke infecties. Ze produceren grote hoeveelheden melk en dit eist zijn tol. De koeien worden letterlijk 'uitgemolken' en worden jong geslacht. Ze worden gemiddeld maar zo’n vijf jaar oud terwijl koeien makkelijk tien jaar productief kunnen zijn.

De productie van binnenmelk is niet duurzaam. En de focus op een continu verhoogde melkproductie, ontneemt duizenden koeien de kans om een natuurlijk, gezond leven te leiden.

Als wij onze kaas kopen kunnen we ons niet voorstellen dat deze misschien gemaakt is van binnenmelk. Melk van koeien die altijd binnen staan en nooit in de wei grazen.

Kom nu in actie voordat onze koeien voorgoed uit het weiland verdwijnen. Houd alle koeien in de wei en steun de campagne van WSPA.

Alle koeien horen in de wei!

108590
Mensen hebben al gevraagd

Hoe jij kunt helpen

Als je om koeien geeft en vindt dat jouw kaas gemaakt moet worden van melk van koeien die in de wei grazen, kom dan nu in actie. Vraag de Nederlandse kaasmakers: waar komt mijn kaas vandaan?

Laat hieronder je gegevens achter en stel samen met ons deze belangrijke vraag!
 
 
Ik geef toestemming om per email op de hoogte te worden gehouden van de WSPA campagnes voor dieren. *
   
   
  

 

© World Society for the Protection of Animals